Касим Дал нямал нищо общо с партията на Дикме

Актуални новини
16:28 - 14 Януари 2021
1798
Касим Дал нямал нищо общо с партията на Дикме

Бившият зам.-председател и съосновател на Движението за права и свободи Касим Дал опроверга появилите се информации, че ще участва в създаването в организация, алтернативна на ДПС. На страницата си във Фейсбук бившият член на движението заявява категорично, че няма да прави коалиции с Мехмед Дикме и Гюнер Тахир.

Касим Дал помоли да не се правят подобни "сензации" и преди да се измислят подобни сценарии, журналистите първо да се обърнат и да го попитат каква е истината.

"Скъпи приятели, по повод на скорошните твърдения на някои медии, че участвам в нов политически проект заедно с Мехмед Дикме, Гюнер Тахир и разни по-незначителни герои, най-категорично заявявам, следното: Нямам нищо общо с тези хора. Не съм водил и няма да водя разговори за участие в какъвто и да е политически проект с тях. Вкарването на името ми се прави абсолютно преднамерено и непочтено, за да бъдат подлъгани добросъвестни наши съграждани да гласуват за тази така наречена “нова алтернатива на ДПС” (колко са нови и колко са алтернатива, всеки сам може да прецени).

Моля медиите да спазват етичния кодекс на българските журналисти и да търсят всички засегнати страни, преди охотно да създават “сензации” които не са повече от преднамерена заблуда".