Късна драма на Уелс - Нидерландия, Белгия удари Полша

Спорт
08:26 - 15 Юни 2022
2997
Късна драма на Уелс - Нидерландия, Белгия удари Полша

Нидерландия победи Уелс с 3:2 в мач от четвъртия кръг на група А4 в Лигата на нациите, с което събра 10 точки и поведе в класирането. „Драконите“ са последни с една. В другата среща вторият Белгия победи третият Полша с минималното 1:0.

Срещата в Ротердам бе много интересна от самото начало, като още в 17-ата минута Ноа Ланг се отскубна от противниковата защита и с прецизен изстрел реализира за 1:0 в долния ляв ъгъл на уелската врата.

Само шест минути по-късно „лалетата“ удвоиха аванса си, след като Коуди Гакпо овладя отбита топка и с удар по земя от границата на наказателното поле намери мрежата на „драконите“.

Уелс успя да реагира бързо и три минути след това Бренън Джонсън с чудесно първо докосване овладя топката и от границата на наказателното поле я пратит във вратата на Ниделандия.

„Драконите“ показаха характер и във втората минута на добавеното време на мача стигнаха до изравнително попадение чрез Гарет Бейл, който изпълни много добра дузпа и не остави шансове на Яспер Силесен.

Нидерландците обаче не бяха казали последната си дума и три минути по-късно Мемфис Депай донесе успеха на своя тим, след като показа съобразителност и намери добра отскочила топка, за да я прати във вратата на Уелс за трети път.

В другата среща от групата Белгия не показа най-доброто си лице, но взе трите точки, а единственото попадение бе дело на Мичи Бачуаи, който получи превъзходно подаване от Юри Тилеманс в наказатленото поле и с глава не остави шансове на Войчех Шчесни.