Късо съединение подпали две къщи

Огънят лумнал по обяд на 22 септември

Новини
14:21 - 23 Септември 2019
1690
Късо съединение подпали две къщи

Късо съединение в електрическата инсталация изпепели стара къща и унищожи покрива на съседна в стражишкото село Сушица, съобщиха от Областната дирекция на пожарната във Велико Търново. Жертви и пострадали хора няма, тъй като имотът не бил постоянно обитаван и в постройките не е имало хора. Огънят лумнал по обяд на 22 септември. Съседи подали сигнал на тел.112. На място пристигнали две пожарни с трима огнеборци от районната службата в Стражица. Въпреки адекватните им действия, пламъците са унищожили напълно стара къща от 250 кв.м и 150 кв. м покривна конструкция на новата жилищна сграда в имота.

Дежурна оперативна група от местната полиция е направила оглед на местопроизшествието. Причините за стихията се изясняват, но по първоначални данни става въпрос за късо съединение.

Общо на 11 сигнала за пожари в стърнища, сухи треви и горящи отпадъци са реагирали в празничния 22 септември огнеборците във Великотърновско. В един от случаите е спасена 30 дка смесена гора, сериозни материални щети няма.Д