Късопишков контрира: Трио „Мека китка“ простее в НС

Политика
14:10 - 30 Април 2023
5651
Късопишков контрира: Трио „Мека китка“ простее в НС

"В миналото Манол Пейков пееше руски песни с хор "Детска китка". В настоящето, заедно с колегите си в парламента Явор Божанков и Искрен Митев, сформира трио "Мека китка". В очертаващия се кратък живот на 49-то Народно събрание тази вокална група от изявени..., да ги наречем певци, определено се превръща в емблема на политическото безсмислие и тоталната неадекватност и простащина на маргиналната коалиция "Сорос-донос", написа във фейсбук профила си лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Поводът за публикацията му е спор между него и депутата от ПП-ДБ Манол Пейков, който се разрази преди дни в парламента по време на дебатите за правилника за дейността на НС.

Тогава Пейков заяви: “Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Аз винаги мога да ви назова Коцето Късопишков - имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно.” А после настоя, че зададеният тон на разговора не е цивилизован. И на него Костадинов отговори, че е “простак и доносник”, а “ДБ е утайката на българската политика”. 

Костадинов тогава призова председателя да не допуска "простащината на Доносническа България да надделява".

Простак, утайка, позорище, звучаха още от трибуната тогава по иначе невинния повод – какви да са комисиите на парламента.

Всъщност добрият тон бе взривен от настояването на ПП-ДБ да се раздели комисията за младежта и спорта, за да се направи отделна по въпросите на семейството и децата. Тона зададоха от “Възраждане”, чиито депутати няколко пъти нарекоха ДБ от трибуната “Доносническа България” и обвиниха, че целта е да се обслужват неправителствени организации.

“Аз не знам кога “Възраждане” са против НПО-тата и кога ги дразнят. Когато жената на Копейката усвоява пари с НПО-та от лоши западни компании, или по принцип не им харесват?”, реагира бившият ляв депутат, а сега от “Промяната” Явор Божанков.

“Не трябва да допускаме тази трибуна да става място за изява на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация - такива, които преминават от лява в дясна партия в рамките на само една седмица, без абсолютно никакво замисляне и без никакъв проблем с вземането на 90-градусовия завой. Не позволявайте на сбъркани хора с нетрадиционна ориентация да превръщат това място тук в клоака, в позорище, което да служи за присмех и подигравка”, отвърна му Костадин Костадинов.

Това пък предизвика Манол Пейков от ПП-ДБ - книгоиздателя от Пловдив, разместил листата с преференции, да заяви: “Имайте предвид, че ние също имаме богато въображение. Аз винаги мога да ви назова Коцето Късопишков - имам предвид човек, който пише с къси букви. Въображението ми е безкрайно.” А после настоя, че зададеният тон на разговора не е цивилизован. И на него Костадинов отговори, че е “простак и доносник”, а “ДБ е утайката на българската политика”.