Кастрират бездомни котки в София

Кампанията се провежда от 14 октомври до 1 ноември на територията на район „Средец“

Новини
16:18 - 16 Октомври 2024
3710
Кастрират бездомни котки в София

Знаете ли, че поколението на само една некастрирана котка може да достигне 180 котенца в рамките на нейния живот? Животът на улицата е тежък и изпълнен със страдания и опасности - около 75% от малките загиват още в ранна възраст.

„Четири лапи“ провеждат кампания за кастрация на бездомни котки в София. Кампанията се провежда от 14 октомври до 1 ноември на територията на район „Средец“.

Това е вторият етап от съвместния проект между район „Средец“ и фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ и има за цел да продължи да намалява популацията на безстопанствените котки по хуманен начин.

В програмата с приоритет ще се кастрират бездомни котки от територията на район „Средец“. Животни от други райони на столицата ще бъдат допуснати, но само след предварително записан час.

Кампанията се провежда от 14 октомври до 1 ноември на територията на район „Средец“

Всеки, който има желание да помогне на безстопанствен опашатко, може да запише час в мобилната клиника на фондация ЧЕТИРИ ЛАПИ от понеделник до петък от 9:00 до 17:00 часа на телефон: 0885219929. Клиниката ще бъде разположена на територията на конната база в Борисова градина.

Животни от други райони на столицата ще бъдат допуснати след предварително записан час

СНИМКИ: Светломир Стоянов 

Всички обработени животни ще бъдат маркирани, съгласно изискванията на българското законодателство. Чрез задължителната идентификация става възможно проследяването на резултатите от кастрационната програма. Също така всяко животно ще бъде ваксинирано против  бяс и външно и вътрешно обезпаразитено. 

ЕТО НЯКОИ ВАЖНИ СЪВЕТИ ЗА ЗАЛАВЯНЕТО НА КОТЕТАТА:

  • Всяко записано коте трябва да е поставено в самостоятелна клетка или капан за хуманно залавяне.
  • Клетката трябва да бъде покрита, за да се минимизира стреса, причинен на животното.
  • 12 часа преди интервенцията котето не трябва да приема вода и храна.
  • 24 часа след интервенцията, животните ще бъдат предавани на техните попечители.