КАТ се жалва: Шофьори изпреварват отдясно небрандирани полицейски автомобили на "Тракия"

Сливенската полиция днес започва широко обхватна полицейска проверка

Новини
08:36 - 11 Юли 2023
5820
КАТ се жалва: Шофьори изпреварват отдясно небрандирани полицейски автомобили на "Тракия"

На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се контролът на пътя срещу нарушителите и срещу пияните и дрогираните зад волана. Сливенската полиция днес започва широко обхватна полицейска проверка, която ще се проведе едновременно на няколко места.

В целия район, който включва и част от АМ „Тракия” ще има проверяващи патрули. Ще бъдат връчвани глоби и ще се отнемат книжки на шофьори, които системно нарушават правилата за движение.

Книжки се вземат и на дрифтаджии. Според комисар Димитър Кикьов след наказателното постановление се изпраща покана на водача да предаде книжката си в Пътна полиция.

"Те се укриват и се наложи да сформираме екипи, които отнеха пет книжки на шофьори с влезли в сила наказателни постановления. Използваме свидетели и видеонаблюдение", обясни той.

И допълни, че в петък са констатирани две нарушения с изпреварване отдясно в аварийната лента.

"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят.

Главен инспектор Илиян Илиев споделя, че контролната дейност на пътя се осъщестява както с патрулни коли, така и с небрандирани автомобили.

"Целта е да извеждаме агресивните водачи на пътя от трафика и да бъдат санкционирани", посочи той.