Катарци напират за Юнайтед, Червените дяволи - за нов нападател

Спорт
11:32 - 08 Февруари 2023
1202
Катарци напират за Юнайтед, Червените дяволи - за нов нападател

Катарски инвеститори имат сериозен интерес към Манчестър Юнайтед и са готови да дадат на мениджъра Ерик тен Хаг огромни финансови средства за трансфери.

Източници на изданието разкриват, че група частни лица с голямо богатство, базирани в богатата на петрол държава, окуражени от домакинството на Катар на Световното първенство, са насочили вниманието си към клуба, който смятат за най-големия клуб в света.

Те ще отправят оферта за Манчестър Юнайтед в близките дни, преди крайния срок, определен от фамилия Глейзър в средата на февруари, като са уверени, че предложението им ще изпревари конкуренцията.

Сегашните собственици на Манчестър Юнайтед търсят повече от 6 млрд. паунда за клуба и има перспектива за още един огромен проект за реконструкция на "Олд Трафорд" или за събаряне на емблематичното съоръжение и изграждане на ново модерно такова. Подобно начинание може да струва повече от 2 млрд. паунда, но това няма да е проблем за катарската група. Ангажираността на феновете е в основата на тяхната оферта и те могат да потърсят мнението на привържениците за бъдещето на стадиона.

Мениджърът Ерик тен Хаг ще получи огромни средства за трансфери, ако сделката се осъществи. Известно е, че монархът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани е известен като голям фен на Манчестър Юнайтед. През 2011 г. беше съобщено, че семейство Ал Тани е отказало оферта от над 1 млрд. паунда за Юнайтед от страна на Глейзърс.

Офертата за Манчестър Юнайтед ще дойде от отделни, индивидуални катарски инвеститори. Няма интерес към придобиване на частичен дял, а се обсъжда само пълно придобиване на собствеността. Вътрешни лица разкриха, че групата иска да използва знанията, натрупани от домакинството на Световното първенство по футбол, и търси нов проект. При успех на мениджъра Тен Хаг ще бъдат предоставени огромни средства за трансфери, които да му позволят да се конкурира за подписи с най-богатите клубове в света.

"Налице са значителни средства", казват запознатите с по-детайлна информация източници на “Дейли Мейл”. "Тези хора са сериозни. Искат да се уверят, че Юнайтед е там, където трябва да бъде, и са уверени, че тяхната оферта ще бъде най-добрата”.

Катарците обаче са изправени пред сериозен съперник в лицето на Джим Ратклиф, най-богатият човек във Великобритания. Вероятно и други ще подадат оферти, но собственикът на химическата компания "Ineos" и дългогодишен привърженик на Юнайтед пръв обяви публично намерението си да купи клуба.

Американските търговски банкери Raine, които се занимават с процеса и също така контролираха продажбата на Челси, вече са споделили финансова информация със заинтересованите страни преди преминаването към следващия етап от сделката. Не е определен срок за приключване, но катарците желаят процесът да приключи бързо. При успешна оферта двата клуба от Манчестър ще се окажат от противоположните страни на съперничеството между Катар и Абу Даби.

Привличането на класен нападател ще бъде основен приоритет в селекцията на Манчестър Юнайтед за лятото. На "Олд Трафорд" са решени да вземат сериозно име и да разчитат на въпросния футболист да бъде основния реализатор на клуба в следващите години, пише "Манчестър Ивнинг Нюз".

Не е тайна, че на първо място сред набелязаните играчи е голмайсторът на Наполи Виктор Осимен. Нигериецът прави страхотен сезон на "Диего Марадона" и "червените дяволи" ще направят всичко възможно да го вземат в състава си, дори и да счупят трансферния си рекорд.

Привличането на Осимен обаче може да е доста трудно, имайки предвид, че от Наполи нямат голямо желание да се разделят с него, а освен това "червените дяволи" ще имат и сериозна конкуренция от страна на Челси, който също иска 24-годишния играч. Затова в клуба имат и други набелязани цели. Сред тях са Хари Кейн от Тотнъм, Гонсало Рамош от Бенфика, Мохамед Кудус от Аякс и Душан Влахович от Ювентус.

Междувременно пък на "Олд Трафорд" не изключват възможността да се разделят с Антони Марсиал, за да финансират привличането на някой от въпросните футболисти. Французинът бе привлечен през 2015 година от Монако, но така и не успя да разкрие пълния си потенциал, като причина за това са и някои контузии, които го измъчваха. Така че няма да е изненада, ако през лятото му бъде посочен изходът.