Катастрофа между два автобуса в Йоханесбург, 77 души са ранени

Свят
14:43 - 25 Юли 2023
1723
Катастрофа между два автобуса в Йоханесбург, 77 души са ранени

Най-малко 77 души са ранени, петима от които са в критично състояние, след като два автобуса се сблъскаха до южноафрикански университет, съобщиха полицията и транспортните власти, предаде Асошиейтед прес.

Единият от автобусите е бил на учебното заведение и превозвал студенти между кампусите на университета в Йоханесбург. Другият е бил градски автобус.

Говорителят на обществения транспорт в града Гудуил Шибури заяви, че петима души са получили опасни за живота наранявания при катастрофата, а всички 77 пострадали са хоспитализирани. По думите му и двамата шофьори са откарани в болница.

Вследствие на инцидента единият автобус се е обърнал на една страна, след като се блъснал в оградата на един от входовете на университета. Инцидентът е станал около 07:00 ч. местно време, съобщиха местните власти.

Говорителят на полицейското управление в Йоханесбург заяви, че полицията ще започне разследване за "небрежно" шофиране, като се има предвид "сериозността и тежестта" на катастрофата. Причината за инцидента обаче все още не е известна, добави той.

Университетът в Йоханесбург съобщи, че сред откараните в болница са трима негови студенти.