Катастрофа със загинал затвори пътя Попово-Бяла

Инцидентът е между лек автомобил и камион

Актуални новини
22:17 - 18 Октомври 2019
3617
Катастрофа със загинал затвори пътя Попово-Бяла

Пътят Попово-Бяла е затворен заради тежка катастрофа. Това съобяиха от полицията в Търговище.

Сигналът за настъпил пътен инцидент е постъпила на тел. 112 около 19, 30 часа днес. ПТП-то е станало на около 2 км преди гр. Попово в посока откъм гр. Бяла. Ударили са се товарен и лек автомобил, които са се движили в противоположни посоки. Към мястото на инцидента своевременно са били насочени полицейски коли и екипи на "Спешна помощ".

По предварителна информация водачът на лекия автомобил е загинал, а водачът на другия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ-Търговище.

Товарният автомобил се е преобърнал на пътното платно и е разсипал товара си – царевично зърно.

Създадена е временна организация на движение на МПС, като към момента се предлага обходен маршрут само за леките автомобили, пътуващи в този участък. Тези, които пътуват в посока Бяла-Попово, временно се пренасочват по маршрут: с. Водица – с. Цар Асен – с. Голямо Градище - гр. Опака – гр. Попово. Пътуващите в посока Попово-Бяла леки автомобили се пренасочват през с. Гагово – гр. Опака – с. Голямо Градище. – с. Цар Асен – с. Водица, след което се включват във второкласния път.

Извършва се оглед на местопроизшествието. От полицията апелират към шофьорите да шофират с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост.