Катастрофа спря тировете по "Хемус" (СНИМКИ)

Движението по магистралата край Девня е двупосочно в едно платно заради ремонт

У нас
12:50 - 11 Септември 2019
1988
Катастрофа спря тировете по "Хемус" (СНИМКИ)

Катастрофа, станала тази сутрин, ограничи временно движението на тирове по магистрала "Хемус". Пътнотранспортното произшествие стана на път I-1 София - Ботевград.

Тежкотоварните автомобили движещи се по път I-4 В. Търново - София и по път I-3 Плевен - София бяха спрени на територията на област Ловеч в района на Ябланица.
Тировете, които се движеха по главния път Видин - Монтана - Враца - София бяха отклонени при второкласния път Ребърково - Нови Искър - София.

Движението по част от магистрала „Хемус“, в района на Девня се осъществява двупосочно в едно платно поради ремонтни дейности. Участъкът, в който се работи е между село Неофит Рилски и Девня, от км 393+500 до км 400+100. Ограничено е движението към Варна поради ремонтни дейности. Трафикът се осъществява двупосочно в платното в посока София.

Движението към Варна се отклонява в платното за София от км 393+500 до км 401+100. Водачите трябва да бъдат внимателни по път Път III-904, където в момента се поставя вертикална сигнализация. Дейностите се извършват между Долни чифлик и Горен чифлик.

Подменят се пътни знаци в дясното платно преди Долни чифлик – от км 5+875 до км 5+920 и в ляво платно – от км 5+905 до км 7+090. Дейности се извършват и до село Пчелник, както и в участък от пътя до с. Горен чифлик. По направлението Кранево – Варна, при км 83+100, е забранено преминаването на моторни превозни средства с маса над 10 тона. Алтернативният маршрут е през селата Кичево и Оброчище.

Снимки: Агнес Методиева