Катастрофиралият автобус е на 25 години, минал е преглед през октомври

Изясняват се причините за тежката катастрофа между Свиленград и Тополовград

Новини
08:00 - 12 Декември 2022
2733
Катастрофиралият автобус е на 25 години, минал е преглед през октомври

Катастрофиралият автобус на пътя Тополовград-Свиленград е с първа регистрация преди 25 години. Това разкри окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов.

"Установили сме, че е минал технически преглед през октомври. Преди това е минал и през април. Този вид моторни превозни средства, които извършват превоз на пътници, минават преглед на всеки шест месеца. Към настоящия момент по документи автобусът е минал технически преглед.

Шофьорът е 51-годишен. Той и фирмата превозвач имат всички необходими документи за извършване на превоза. Водачът е правоспособен за управление на автобус от 15 години.

Загиналата жена е била част от екскурзията. На 68-години е, с постоянен адрес в Бургас", добави той.

9 души са настанени в болницата в Хасково. Състоянието на пациентите е добро, няма опасност за живота им. Настанени са в хирургия и ортопедия. Всички са контактни и адекватни. Двамата по-сериозно пострадали са шофьорът и водачката на групата, това обясни д-р Георги Гелов, който оглавява МБАЛ - Хасково.

Общо 19 са настанените след катастрофата в болниците в Свиленград, Харманли и Хасково. Тези, които не са пострадали, са се прибрали, съобщи за БНР кметът на Бургас Димитър Николов, който пътува за Хасково.

Определени са алтернативни маршрути, тъй като е пътят е доста интензивен, стана ясно още на брифинга.