Катастрофиралият автобус в Пловдив бил пълен с деца

Шофьорът, предизвикал инцидента, бил заспал, разказва водача на рейса

Общество
13:33 - 08 Октомври 2019
1744
Катастрофиралият автобус в Пловдив бил пълен с деца

Автобусът на градския транспорт, който бе блъснат тази сутрин в Пловдив от лека кола, е бил пълен с деца. Шофьорът твърди, че е заспал. 

Точно пред очите на полицаите, пред сградата на Второ районно в града, лек автомобил с пазарджишка регистрация предпрел изпреварване на прав и мокър участък. Навлизъл в насрещното двжение, удрил се странично в автобус на градския транспорт, след което се завъртял и се блъснал в автомобила зад него. 

Ударът е бил толкова силен, че двигателят на пазарджишкия автомобил е изхвърчал на пътя. Според свидетели шофьорът е карал с над 70 км/ч. Бил е в адекватно състояние, но с рана на главата и е откаран в болница, разказва шофьорът на  автобус. „И аз не знам какво стана. Кола срещу мене. Блъскаме се. Казва, че е заспал зад волана и нищо друго. Как да реагирам. Той е на  метра. Как да реагираш някой като изскочи срещу вас на 5-6 метра. Това е всякакви хората карат по улиците”,  коментира пред НТ Николай Петров - шофьор на автобуса.

Превозното средство е бил препълнено предимно с ученици, които са отивали сутринта на училище. „Автобусът беше догоре пълен. Тук слязоха пред магазина ”, обясни Боян Георгиев, продавач в магазин наблизо.

При инцидента е пострадала и жена - медицински служител в близката болница. Тя се е движела с автомобила точно зад автомобила, причинил инцидента.