Катето Захариева вирус я не лови

Не слагам маска при пътуванията зад граница, похвали се външният министър

Актуални новини
08:54 - 28 Февруари 2020
2522
Катето Захариева вирус я не лови

Катето Захариева не се плаши от вируси. „Не се страхувам при пътуванията си, досега не съм пътувала с маска”. Това призна външният министър Екатерина Захариева пред Би Ти Ви очевидно не наясно, че маска се слага от болния, не от здравия. Въпреки това Катето отново препоръча българите в засегнатите райони да спазват хигиена, да избягват струпванията на много хора на обществени места.

Правителството взе мерки, за да сме готови за вируса. Основно от Милано
се свързват хора с нас, денонощно нашите служители в консулството там са на разположение. По нареждане на премиера прибрахме учениците от Каварна, посочи Захариева.

Тя коментира и създалото се напрежение в управляващите коалиция: "Напрежение в коалицията има, но не е за първи път. Има и в малката коалиция. Мисля, че партньорите си говорят добре и правителството ще приключи мандата си. Мисля, че напрежението се успокоява."

По повод публикациите в испански вестник за къщата в Барселона Захариева припомни, че прокуратурата се самосезира. "Поздравявам ги, това е начинът да се спре със спекулациите, нека да проверят по линия на международното сътрудничество. Претоплена манджа е това. Не мога да кажа, че със сигурност има руска връзка, но като видите бекграунда на вестника, може да възникнат предположения, каза още външният министър. Премиерът и министрите нямат имунитет, така че могат да бъдат разпитвани и проверявани, не мисля, че някой се притеснява от това.

Запитана кък работят с президента Румен Радев след сваленото от него доверие към правителството, Захариева отговори: "Президентът няма как да работи без правителството, правим му например материали за посещения. Не знам какво е сваляне на доверие, но не са спрели да искат информация от нас."