Кати Бейтс спира с актьорството на 76

Шоу
13:24 - 10 Септември 2024
662
Кати Бейтс спира с актьорството на 76

Кати Бейтс сподели, че участието ѝ в рестартирането на съдебната драма “Матлок” ще бъде нейната лебедова песен.

В интервю за "Ню Йорк Таймс" актрисата, носителка на Оскар, каза, че е готова да излезе от светлината на прожекторите, но е била привлечена от сериала, след като е прочела сценария. Зрителите ще трябва да му се насладят, тъй като Бейтс каза, че това ще бъде последното ѝ актьорско превъплъщение.

"Това е последният ми танц”, каза тя пред изданието.

Кати Бейтс, която през 1991 г. спечели наградата на Академията за най-добра актриса за ролята си в трилъра на ужасите “Мизъри”, говори за дългогодишната си кариера в Холивуд и как новият телевизионен сериал е отложил плановете ѝ да напусне индустрията.

„Всичко, за което съм се молила, за което съм работила, за което съм си проправила път, изведнъж мога да бъда помолена да използвам всичко това,” каза 76-годишната актриса. “И това е изтощително.”

Нейното изпълнение на Ани Уилкс, отшелница със сериозни психични отклонения, която отвлича известен писател в “Мизъри” изведе кариерата ѝ на ново ниво. Но Бейтс не успява напълно да ѝ се наслади.

"Никога не съм чувствала сякаш съм облечена правилно или добре”, призна тя за рекламните кампании, които съпътстват филма. “Чувствах се сякаш това не е моето място. Това е като онази реплика в "Мизъри", когато Ани казва: "Аз не съм филмова звезда. Не съм."

Кати Бейтс също постигна успех на малкия екран с роли в сериали като “Два метра под земята”, “Офисът” и най-скоро “Американска история на ужасите”.

Подновеният сериал “Матлок”, в чиято оригинална версия Анди Грифит влиза в ролята на гениалния адвокат от Атланта Бен Матлок и се излъчва от 1986 до 1995 г., предлага на Бейтс възможността да изследва света от гледната точка на по-възрастна жена с нейния герой Маделин “Мати” Матлок.

"Има нещо странно, което се случва, когато жените остареят", казва героинята на Бейтс в пилотния епизод на “Матлок”. “Ставаме почти невидими. Полезно е, защото никой не ни вижда да идваме,” добавя тя.