Като котка и мишка: Мъж засажда японски вишни, баба ходи след него и троши фиданките

Вандалщините на възрастната дама продължават вече месеци, хората от блока я издирват

Новини
13:31 - 11 Януари 2023
5525
Като котка и мишка: Мъж засажда японски вишни, баба ходи след него и троши фиданките

Живеем в кофти общество и младите постоянно са упреквани за поведението и възпитанието си, което родетиле им дават. Но понякога и големите правят тъпотии, какъвто е и случаят с възрастна дама, рушаща нещо готино и ново.

Петър Илиев от няколко месеца се опитва да стори добро и постоянно прави опити да засади фиданки пред блока, в столичния кв. "Гоце Делчев", ул. "Кестенова гора" бл. 26, където живее, но не му се получават нещата. А причината е една баба, която малко след засаждането им, минава и ги троши.

Илиев решава да постави камера пред входа, за да види кой е злосторникът, а съседите вече правят разследване, за да заловят възрастната вандалка и да я вразумят.

Поради тази причина Петър Илиев публикува свой пост в групата във Фейсбук "Забелязано в София", с цел да бъде преустановено това безумие.

Ето какво споделиш той в своя пост, към който има и видео с простотията на бабата:

"От няколко месеца някой чупи новонасадените дръвчета до блока, в който живея - реших да насадя японска вишна, за да радва всички живущи. Аз садя, някой чупи, вече 5 дръвчета. Накрая сложих камера и се вижда какво се случва... Не познавам жената, нямам междусъседски разправии с никой..."

Разбира се, коментарите са в подкрепа на мъжа, дръзнал да стори добрина и нещо красиво.

"И не забравяйте, че тази жена вероятно има деца, внуци, гласува и живее сред нас. И за съжаление, такъв тип хора са мнозинството 55+ годишни. Не случайно сме на това дередже, с хора, които с такава лекота чупят, крадат и унищожават, няма как да е по-различно. Същите тези, като седнат зад волана и убиват хора...", коментира Аз на пътя - научи ме да шофирам.

Димитър Каракостадинов: "Направили сте много хубаво, но такива хора въобще обществото не трябва да толерира. Такива хора са туморът в обществото, такива хора са по-лошо дори от всички престъпни управления от началото на Демокрацията. Такива хора въобще има ли нужда от тях? Проблемът не е маловажен. Със сигурност трябва да се направи нещо".

А Надежда Каферинова е красноречива: "После младежите са вандали! Възпитание и морал, изгубени в България без възраст!"