КАТО НА ФИЛМ: Депутатката Христинка е била отвлечена !

Новини
19:01 - 14 Юни 2022
23742
КАТО НА ФИЛМ: Депутатката Христинка е била отвлечена!

Плевенската депутатка Христинка Иванова, която бе нарочена за част от първата отцепническа група от Има такъв народ на Слави Трифонов, но впоследствие се отказа, е била отвлечена, съобщи отлично информиран източник на Lupa.bg. 

В понеделник, когато градусът на напрежението около партията на Дългия достигна своя пик, Иванова е била причакана пред дома си (ведомствено жилище на Народното събрание - б.р.) от два джипа на Трифонов, в които е имало и охранители, и нейни колеги-депутати.

Първоначално тя не е искала да се качи в автомобила, но е била склонена. Така се е озовала на бърз обработващ разговор при тарторите на ИТН в Народното събрание Виктория Василева и Тошко Йорданов. 

По наша информация екшънът като на филм се е разиграл малко преди пресконференцията на спортния министър Радостин Василев, от която стана ясно, че в последния момент плевенската му колежка, застанала на банката в пленарната зала именно на негово място след като бе избран на поста в МС, се е отказала.

Точно час по-късно пък Тошко Йорданов извади запис от мобилен телефон на разговор, провел се между Руди Гела и Иванова, от който стана ясно, че тя е била сплашвана от него изобщо да се раздели с депутатското си място, щом се отказва да е люспа. 

Според източника на медията ни председателят на групата на учиндолеца я е накарал да подпише декларация за лоялност при бързата им среща. Точно на нея Иванова е предоставила записа от мобилното си устройство.

Освен това е била предупредена, че включи ли се в групата на независимите законтворци, политическото й бъдеще е приключило и последствията за нея в родната Долна Митрополия като предателка на Слави не биха й се понравили. 

Около 60 минути преди да бъде натикана в джип, собственост на Слави, репортер на Lupa.bg разговаря с Христинка Иванова, за да разбере мотивите й първоначално да напусне ИТН.

От краткото ни събеседване стана ясно, че тя е изключително притеснена, гласът й излъчваше страх и беше особено раздразнителна. Иванова настоятелно молеше да я уведомим кой е източникът, разкрил пред нас името й като потенциална люспа, но отказваше да отговори на конкретния въпрос дали се маха от Трифонов.