Като сирачета: Родните пожарникари воюват с огъня с екипировка от 89-та!

Новини
18:01 - 13 Януари 2022
2866
Като сирачета: Родните пожарникари воюват с огъня с екипировка от 89-та!

На пореден парадокс ставаме свидетели, но това едва ли може да учуди някой - родните пожарникари износват дрехи като сирачета и трябва да воюват с огъня с допотопна екипировка, която е била нова към 1989 година, научи Lupa.bg!

Въобще положението в родната Пожарна команда е трагично - дрехите са стари, износени, а гледката е повече от тъжна. И обществото очаква от тези смели момчета да правят чудеса и да гасят пламъците - нещо, което те правят с цялото си сърце, но насреща не получават нищо адекватно - нито оборудване, стара или некачествена екипировка и заплата, а работят само за едната чест. 

В различни подразделения екипировката е на различно ниво, но по-новичките неща са много малко, като това е примерът за София, докато в провинцията положението е още по-тежко. 

"Добре, че по-старите униформи се оказаха доста по-качествени и много здрави. Независимо, че вече са поизносени, старите кучета предпочитат да се хвърлят с тях в пламъците, отколкото с новите, които уж се сменят всяка година, но бързо се протриват и късат", сподели пред Lupa.bg огнеборец от службата в Казанлък.

Оказва се, че някои от висшестоящите, които се водят шефове на група, дори използват коланите и ръкавиците си от 1989 година!

"Последните две години започнаха пак да дават дрехи, но количеството не стига, а за качеството няма какво да коментираме. Моето бойно облекло е на 7 години, а за каската нямам представа, знам само, че съм третият й притежател", признава огнеборецът Даниел Стоянов, който допълва, че ръкавиците му си ги е закупил сам от железарията.

"Положението с каската е трагично - сигурно е на поне 15 год., кой ли не я е използвал до момента", допълва още боецът.