КАТО В ДИВИЯ ЗАПАД: Баща стреля по ухажора на дъщеря си

Новини
08:16 - 17 Май 2021
6102
КАТО В ДИВИЯ ЗАПАД: Баща стреля по ухажора на дъщеря си

Скандален случай от Плевен! Бивш военен насочи боен пистолет в глава на младеж, а в последствие го простреля в крака. Съдът пуска стрелеца под парична гаранция. Прокуратурата пък го обвинява не в опит за убийство, а в причиняване на телесна повреда. Инцидентът е от Гергьовден. Стрелецът е решил да сплаши момче, подарило цветя на дъщеря му. И всичко това е документирано на видеозапис.

Мъжът е бившият военен Ангел Гъбов, а момчето е 22-годишният Валентин Христов. Всичко се случва около полунощ на 6 май.  Ангел Гъбов е баща на бившата приятелка на Валентин, а 22-годишният младеж ден по-рано е подарил цветя на дъщеря му, с която поддържали добри взаимоотношения. Заведението е на родителите на младежа. Всички роднини са били на семейна сбирка за Гергьовден. Бившият военен извикал Валентин извън заведението, съобщава Нова тв.

„В момента, в който аз излязох, той ми насочи пистолет в главата, плътно до челото. И ми каза, че ще ме застреля между очите. По инстинкт му бутнах ръката и той ме простреля в крака. След това вдигна пистолета към главата ми и каза, че ще ме застреля, но пистолетът засече. След като пистолетът не стрелна, той ми каза, че оставя тази работа недовършена и че ще ме застреля напълно”, разказва момчето.

Двамата мъже пред заведението

Валентин е откаран в Спешна помощ с обилно кръвотечение от крака. Има входна и изходна рана от куршума и все още се възстановява.

„В момента състоянието ми е много тежко. Едва стъпвам, влача си крака. Докторите казват, че съм извадил голям късмет, тъй като куршумът е минал на два милиметра от артерията. Можело е да приключа всичко за минута”, казва още Валентин.

Никой от празнуващите не разбира какво се е случило пред заведението. Единствен свидетел е мъж от съседната маса.

„Първо се чу изстрел. Не знаех какво се случва, после му опря пистолет в главата. Аз го видях, че тръгва надолу, той се качи в колата си и замина”, разказва свидетелят Добромир Ельонов.

46-годишният Ангел Гъбов е задържан още същата вечер. Иззет му e законно притежавания пистолет. Въпреки всички данни за опит за убийство, материалите по случая са докладвани не на Окръжната прокуратура, а на Районната. А работното обвинение е като при сбиване – причиняване на средна телесна повреда, потвърдиха и от прокуратурата в Плевен. На база на тези обвинения стрелецът е пуснат от ареста срещу 2000 лв. гаранция, която той обжалва.  И още на другия ден заминава в чужбина, за да кара тир. Екип на NOVA опита да се свърже с него на адрес, но в жилището му нямаше никой. Телефонът на Ангел Гъбов е изключен. Дъщеря му също не беше открита. Единствено съпругата му отговори на позвъняването ни.

Така вече две седмици Валентин и семейството му живеят в страх. Те настояват само за едно – справедливост и да не живеят в страх.