Като в приказките: Водолаз излезе невредим от устата на кит

Първоначално смятал, че го е глътнала акула

Мистика
12:24 - 15 Юни 2021
2096
Като в приказките: Водолаз излезе невредим от устата на кит

Съвсем като в приказката за Пинокио американец успя да се измъкне почти невредим от устата на огромен гърбат кит. Водолазът е откаран в местната болница, но е изписан няколко часа по-късно без опасни за живота наранявания, съобщава местният вестник от Масачузетс Cape Cod Times.

56-годишният Майкъл Пакард ловил омари край бреговете на Атлантическия океан близо до град Провинстаун. "Изведнъж почувствах огромен тласък и след това наоколо стана тъмно. Усетих, че се движа, а китът ме бута с помощта на мускулите в устата си", разказва Пакард.

Отначало мъжът решил, че е изяден от акула, но не открил зъбите на съществото, което го нападнало и осъзнал, че не е получил сериозни наранявания. Тогава водолазът разбрал, че се намира в кит. Започнал бързо да се движи, след което китът изплувал на повърхността, разклатил глава, отворил уста и така мъжът успял да се освободи.

Паркард смята това за истинско чудо и Божи дар. Водолазът имал приятел, който също ловел омари. Другият мъж успял да го натовари на лодката и да достигне брега, след което го откарал в местната болница. Лекарите не открили животозастрашаващи наранявания и изписали щастливеца няколко часа по-късно.