Катя Сунгарска: Медиците от Спешна помощ са подложени на тормоз

Дъщеря искала от Бърза помощ да почисти безпомощната й майка

Актуални новини
09:30 - 13 Септември 2023
2988
Катя Сунгарска: Медиците от Спешна помощ са подложени на тормоз

След публикуването на скандални кадри как жена танцува кючек върху линейка, в студиото на „Тази сутрин“ Катя Сунгарска от столичната Спешна помощ разказа фрапантни случаи, с които се сблъскват медиците ежедневно.

„Това с кючека щеше да е смешно, ако не беше жалко. На мен ми се сви душата, когато вашата репортерка каза, че тази жена е заминала с цялото си семейство на гурбет в чужбина. Тази жена и нейната фамилия са лицето на България по света“, коментира Сунгарска шокиращите кадри на неприличния танц.

По думите ѝ по тези квартали екипите се сблъскват редовно с агресивно отношение. „Всички в централата на Спешна помощ изтръпват, защото знаят, че линейката ще бъде блокирана за часове вътре. От всички къщи започват да прииждат болни хора, за да ги прегледат безплатно на място“, казва Сунгарска.

Тя разказа и потресаващ случай от столицата. Троен реанимационен екип е извикан на адрес от дъщеря, която твърди, че майка ѝ умира. „Екипът заварва майката в много неприлично състояние, окъпана в телесни течности. Дъщеря ѝ казва, че е безработна и спешният екип да почисти майка ѝ, след което да я откара в болница, за да я гледат“, казва Сунгарска.

След като спешните медици обясняват на жената, че не извършват социална дейност, тя става агресивна и започва да ги обижда.

„Когато тя е разбрала, че това няма да се случи, започнала да ги обижда. Екипът звъни в централата, за да извикат полиция, като тогава жената започнала да крещи отстрани „Бият ме, пребиват ме от спешна помощ“. А лекарят се прибра одран и насинен“, казва Сунгарска.

„Всеки път когато ходим на такива адреси се говори с хората, но те са с нагласата, че някой винаги им е длъжен за нещо“, казва тя.

По думите ѝ трябва да има наказания за подобни случаи, защото навсякъде по света е така.