Кебапчии и пехливани се вихрят на събора „ Ангел войвода"

Новини
21:30 - 11 Юли 2023
2523
Кебапчии и пехливани се вихрят на събора „ Ангел войвода"

Войводи, пехливани и кулинари ще превземат поляните край Араповския манастир в края на месеца. Традиционният български събор „Ангел войвода" ще се проведе там през уикенда на 29 и 30 юли. През двата дни ще има богата програма за посетителите, обещават организаторите.

Гостите ще могат да видят премиерата на късометражния филм „Смутни времена”. Една от атракциите ще е възстановката „Ангел войвода", показваща подвизите на закрилника на Родопите.

Друг интересен акцент от събора ще е кулинарната изложба „Вкуснотиите на баба" с традиционни храни от Тракия.

В програмата са включени и пехливански борби с яки мъжаги. Ще има и народно веселие с певиците Светла Дукатева и Теди Еротеева. През втория ден пък ще се проведе и конкурс за автентична народна носия.

Допълнително в съборното пространство посетителите ще имат възможност да наблюдават и съпътстващи интересни инициативи и дейности като урок по родолюбие със Сдружение”Хайдути”, изложба на автентични хайдушки оръжия, възстановка "Кърджалийски лагер". Като атракция е предвидена и улица на занаятите с представяне на стари занаятчийски практики, в които посетителите могат да се включат.