Кейн призна: Пропусната дузпа срещу Франция ще ме преследва цял живот

Спорт
16:12 - 06 Януари 2023
2536
Кейн призна: Пропусната дузпа срещу Франция ще ме преследва цял живот

Хари Кейн призна, че споменът за изпусната дузпа на четвъртфинала на Световното първенство срещу Франция ще го преследва цял живот, но няма да му повлияе персонално и професионално.

"Вероятно ще го помня през целия ми живот, но това е част от играта. Това обаче няма да ме промени като играч и човек. Ща продължа да работя здраво, за да се подобря", каза Кейн пред "Ивнинг Стандард".

"След като се случи това нещо, просто исках да играя отново колкото се може по-скоро, за де се освободя от това. Беше труден момент за мен. Никога не е лесно да преминеш през нещо, но това е част от върховете и паденията в нашия спорт", смята капитанът на Тотнъм.

В последните мачове на Тотнът Кейн отбеляза три гола в също толкова мача, като вкара два при победата над Кристъл Палас с 4:0 в сряда.

"Това ми даде още повече желание да бъде успешен. Такива вечери са хубави за мен и за отбора и имахме нужда от това след последните резултати", добави той.

"Щастлив съм, че Саутгейт остана начело на Англия. Мисля, че имаме недовършена работа с него, а той е фантастичен треньор", добави Кейн.

"Бяхме силни на турнири и малки детайли решиха нещата. Ще бъде хубаво, ако имаме нов шанс на Европейското първенство със същия отбор и щаб", смята нападателят.