Кейн спаси Англия във врящия котел в Скопие

Северномакедонците пропуснаха да победят островитяните в края на мача

Спорт
07:21 - 21 Ноември 2023
5227
Кейн спаси Англия във врящия котел в Скопие

Англия не успя да победи Северна Македония, завършвайки наравно 1:1 при гостуването си в Скопие в двубой от Група С на квалификациите за Евро 2024. След това равенство „трите лъва“ остават начело в групата с 20 точки, докато македонците са четвърти с 8 пункта в актива си.

Мачът на стадион „Тодор Проески“ в Скопие започна по-добре за гостите, които в 14-ата минута уцелиха греда след удар на Деклан Райс извън наказателното поле. В 15-ата минута Оли Уоткинс засече с глава центриране на Фил Фодън, но прати топката покрай вратата.

Северна Македония проведе добра атака в 38-ата минута, когато Боян Миовски се свлече в наказателното поле. Първоначално съдията не отсъди нищо, тъй като не видя добре ситуацията и затова трябваше да преразгледа положението с ВАР.

След консултация със системата той отсъди 11-метров наказателен удар за Северна Македония.

Зад топката застана Енис Барди, който в 41-ата минута стреля, но Джордан Пикфорд спаси. За късмет на изпълнителя на дузпата, топката се върна към него и при добавката той прати топката в опразнената част от вратата.

Англия излезе на тръни след почивката и вкара в 47-ата минута, но голът на Джак Грийлиш не бе зачетен заради засада.

Това накара Гарет Саутгейт да пусне доказаното си оръжие Хари Кейн, който влезе в игра в 58-ата минута.

В 59-ата минута Фодън центрира от ъглов удар, Кейн стреля с глава и насочи топката към долния ляв ъгъл. Опитвайки да я изчисти, за да не влезе в мрежата, Яни Атанасов я прати в собствената си врата – 1:1!

В самия край на мача домакините имаха шанс да стигнат до победата, като Езджан Алиоски центрира страхотно, пращайки топката на пътя на Никола Серафимов, чийто удар с глава мина на сантиметри над напречната греда и така срещата завърши без победител.