Кейт Мидълтън дефилира с блестяща розова рокля

Херцогинята на Кеймбридж и принц Уилям отпразнуваха годината на платинения юбилей на кралица Елизабет край руините на маите в Белиз

Стил
16:31 - 23 Март 2022
4090
Кейт Мидълтън дефилира с блестяща розова рокля

След ден, прекаран в ежедневна трекинг екипировка, херцогинята Кейт дебютира с първата си вечерна визия от кралското карибско турне на двойката. На вечерен прием, посветен на царуването на кралица Елизабет, херцогинята на Кеймбридж носеше метална ярко розова рокля на британския лейбъл The Vampire's Wife. Тя допълни визията си с обеци Onitaa, клъч с локален дизайн на маите и сребърни токчета на Jimmy Choo.

Събитието се проведе в Кахал Печ, в основата на руините на маите в Белиз. Двойката беше поздравена от генерал-губернатора на Белиз Фройла Цалам и министър-председателя Джони Брисеньо и се присъединиха към други гости - включително политици и лидери на общността - за да отпразнуват платинения юбилей на кралицата с вечер на белизската култура.

В реч херцогът на Кеймбридж говори за 70-годишното управление на баба си. „За мен е чест да предам най-топлите пожелания от моята баба, кралицата на Белиз, по случай нейния платинен юбилей“, каза той. „Тя винаги говори толкова любезно за посещенията си в Белиз, което разбира се включваше запомняща се спирка тук в Кахал Печ през 1994 г.

Той добави: „Вчера също опитахме от прекрасното културно разнообразие на Белиз – от шоколад на маите до барабани на Гарифуна. И да, дори ни накара да танцуваме! Белиз може да е малък, но вашата богата смесица от етнически групи допринася за хармоничния гоблен на живота.

Херцогът разкри също, че той и Кейт искат да доведат децата си, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луис, в страната от Централна Америка. „Надяваме се скоро да се върнем отново и да покажем на нашите деца тази прекрасна страна“, каза той. „Те по-скоро ревнуват, че сега не са тук с нас!“

По-рано през деня, 21 март, кралската двойка посети древните руини на маите на археологическия обект Каракол в гората Чикибул в Белиз, където научиха за историята и се изкачиха на известния 141-футов Каана („небесен дворец“).

Те се облякоха подходящо, в ежедневни туристически дрехи и слънчеви очила Ray-Bans, като Кейт пъхна бяла тениска на John Lewis в чифт каки-зелени карго панталони G-Star RAW и спортни бели маратонки Superga.