Кейт Мидълтън сияе в цветовете на Ямайка (Снимки)

В момента херцогът и херцогинята на Кеймбридж са на втория етап пътуването си, което е в чест на платинения юбилей на кралицата.

Стил
17:27 - 24 Март 2022
3307
Кейт Мидълтън сияе в цветовете на Ямайка (Снимки)

Кейт Мидълтън почете Ямайка с бляскава визия, която показа по време на второто официално събитие от карибската им обиколка с принц Уилям. Двойката присъства на специална вечеря в сряда вечер в King's House, организирано в резиденцията на генерал-губернатора на страната - сър Патрик Алън. В момента херцогът и херцогинята на Кеймбридж са на втория етап пътуването си, което е в чест на платинения юбилей на кралицата.

За събитието Кейт носеше искрящо зелена рокля на "Jenny Packham", с която отдаде почит на цвета на знамето на държавата домакин. Тя беше прибрала косата си в шикозна прическа и допълни визията си с изумрудени бижута. В понеделник лъчезарната брюнетка, която е майка на три деца, излезе с още една бляскава визия, когато двамата с партньора ѝ присъстваха на специален прием в руините на маите Кахал Печ в последната вечер от посещението им в Белиз. Кейт блестеше в розова рокля на британската марка "The Vampire's Wife".

За първи път кралската двойка се сблъсква със сериозен отпор в рамките на посещението си. Въпреки че получиха топло посрещане от много местни жители, те се изправят и с нарастващо напрежение в карибските държави.

Извън Обединеното кралство, кралицата остава държавен глава в 14 държави по света включително Белиз, Ямайка и Бахамите. Протестите в Ямайка, а по-рано и в Белиз, са само последното доказателство за протичащата историческа промяна: Друга карибска държава, Барбадос, скъса връзките си с кралицата през ноември и избра първия си президент, а Ямайка скоро може да последва примера ѝ.

Принц Уилям изрази "дълбоката си скръб" за петното от робството във Великобритания в знаменателна реч по време на кралската обиколка на Карибите. Херцогът на Кеймбридж заяви, че е "силно съгласен" с предишната декларация на баща си принц Чарлз, че Великобритания е завинаги опетнена от ролята си в световната търговия с роби.

Уилям, който заедно половинката си е на 8 дневна обиколка в региона тази седмица, се обърна към високопоставени лица в Ямайка с думите: "Робството е било отвратително. И никога не е трябвало да се случва. Макар болката да е голяма, Ямайка продължава да гради бъдещето си с решителност, смелост и твърдост. Силата и споделеното чувство за цел на ямайския народ, представени във вашето знаме и девиз, възпяват непобедимия дух."

На фона на пламенните протести във вторник в столицата Кингстън само няколко часа преди двойката да кацне на карибския остров, херцогът избра да се обърне към призивите кралското семейство да признае срамната история на Великобритания.