Кенет Брана пак разплита убийства под мустака на Еркюл Поаро (ТРЕЙЛЪР)

Актьорът режисира "Смърт край Нил"

Култура
17:30 - 21 Август 2020
3825
Кенет Брана пак разплита убийства под мустака на Еркюл Поаро (ТРЕЙЛЪР)

Едно от най-емблематичните произведения на ексцентричната Агата Кристи оживява през октомври в кината и IMAX и обещава зрелищна интерпретация, която обединява драма и мистерия в разтърсващ убийствен сюжет. "Смърт край Нил" е вдъхновен от един от най-известните романи на английската писателка, издаден за първи път през 1937 г. и част от поредицата с детектив Еркюл Поаро - един от най-обичаните класически образи в криминалния жанр, припомнят от "Форум филм България".

Главната роля на Еркюл Поаро и тази на режисьор в "Смърт край Нил" са поверени на номинирания за "Оскар" Кенет Брана, а сценарист е Майкъл Грийн. В звездния състав на продукцията са още Гал Гадот, Арми Хамър, Роуз Лесли, Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Том Бейтман, Летиша Райт и др.

Кенет Брана се завръща в образа на емблематичния детектив Еркюл Поаро. След като разгада „Убийство в Ориент Експрес“ през 2017 г., този октомври британският актьор отново слага мустака на един от най-популярните герои на Агата Кристи. Този път той ще се потопи в сюжета на „Смърт край Нил“ (1937).

Още в първия трейлър на дългоочакваната продукция зрителите стават съпричастни с египетското приключение на легендарния Еркюл Поаро, което от красиво, авантюристично преживяване се превръща в ужасяваща история за разкриване на безскрупулен убиец. Идиличният меден месец на млада влюбена двойка е разбит от безмилостно убийство, а извършителят става най-страховития кошмар за всички, част от бляскавото пътешествие с параход по мистичните води на река Нил.