Керана се превърна в самодива в новото си парче "Жива" (ВИДЕО)

Кадрите във видеоклипа представят четирите природни стихии – земя, въздух, вода и огън, заедно с "космонавтите" си певицата промотира и нов звезден албум

Култура
16:37 - 14 Август 2024
1662
Керана се превърна в самодива в новото си парче "Жива" (ВИДЕО)

„Жива“ е новият сингъл на групата "Керана и космонавтите". Към него излезе и видеоклип, в който вокалистката на групата Юлия Йорданова- Керана, се превъплъщава в самодива. Кадрите във видеоклипа представят четирите природни стихии – земя, въздух, вода, огън. 

Дали ще плава в бурните води, дали ще тича из зелените гори или ще танцува около пламенния огън, героинята никога не губи своите свобода и страст, същите тези, с които Керана завладява своята публика на всеки свой концерт.

Музикалната фурия пее за смелостта да бъдеш различна и да танцуваш отвъд обществените норми. Музиката и аранжиментът са на "Керана и космонавтите", а текстът е дело на самата изпълнителка и олицетворява женската свобода.

Дивият горски пейзаж във видеото допълва идеята за силната жена като природна стихия. В него танцът е основен елемент и се води изцяло от образа на самодивата в българския фолклор. Всеки кадър издава нежността и красотата на тази митична героиня, изиграна от също толкова дивата и огнена Керана.

По време на концерта си на Sofia Summer Fest в края на юли групата издаде, че подготвя нов албум, който се очаква да излезе през септември.

Неговото заглавие е "Октант", а в диска са включени 11 песни, същият брой, както и в първия албум на групата - "Урса Майнър" („Малката мечка“, б.ред.), споделиха днес "Керана и космонавтите". И уточниха, че и новият албум носи име на съзвездие.

"Октант" ще бъде представен на 19 септември в "Маймунарника" в Борисовата градина в София. Всички текстове са писани от Керана.  Музиката и аранжиментът са на "Керана и космонавтите."