Кери Кинг: Няма да чакате дълго за новия ми проект след Слейър

Щях да съм готов и по-рано, но пандемията прецака всичко, заяви китаристът

Новини
15:56 - 26 Юли 2022
4596
Кери Кинг: Няма да чакате дълго за новия ми проект след Слейър

Кери Кинг говори за новия си проект след раздялата на Slayer, като заяви, че "няма да се бави още дълго", когато става въпрос за завръщане на пътя.

Близо две години след като разкри, че има написана музика за повече от два записа за новата си група, Кинг заяви за посоката на новия материал: "Познавате ме, така че знаете как ще звучи. Свирих тази нова песен на един приятел и му казах: "Ако има нещо, което съм написал през последните няколко години и което да звучи като Slayer, това е това".

А той каза: "Това звучи така, сякаш би могъл да го извадиш от всеки запис на Slayer".

Всъщност аз измислих този риф зад кулисите на концерт на Slayer. Вървяхме към сцената и аз извадих телефона си и го записах, за да не го забравя."

Въпреки че Кинг не пожела да разкрие останалата част от състава на новата си група, той потвърди участието на бившия барабанист на Slayer Пол Бостаф.

"Току-що започнахме да репетираме и единственият човек, когото мога да издам, е Пол, защото го взех от Slayer и работим много добре заедно", каза 58-годишният китарист.

"Започнахме да репетираме едва в края на март и това беше първият път след последния концерт на Slayer в края на 2019 г., когато аз и Пол най-накрая влязохме в една стая заедно."

Кинг каза още, че очаква новата му група да започне със свирене на "много по-малки" места, отколкото Slayer в края на четиригодишното си съществуване.

"Ако зависеше от мен, тогава щях да изляза през 2020 г.", каза той.

"Но онова нещо, наречено пандемия, прецака всичко за всички. Знаете ли, аз изчаках с това, защото то трябваше да си свърши работата. Не исках да бъда опитното зайче; не исках да се уча как да обикалям отново. Вече съм изпълнил задълженията си; не искам да се доказвам отново.

"Дали съм се бавил? Да, защото исках тази пандемична гадост да се оправи. Няма да се бавя още дълго."

Slayer изнесе последния концерт от прощалното си турне през ноември 2019 г. в зала "Форум" в Лос Анджелис. Ден по-късно съпругата на Кери - Айша Кинг, заяви, че "няма никакъв шанс в ада" траш метъл иконите да се съберат отново за още концертни изяви.

През август 2020 г. тя за пореден път отхвърли възможността съпругът ѝ и басистът/вокалистът Том Арая да споделят някога отново сцената под знамето на Slayer.

След като Айше сподели три снимки на Кери, на които държи котката им, в пост в Instagram, тип слайдшоу, един фен написа: "Не Том, не Slayer Кери. Престанете да мислите за Slayer без @tomarayaofficial".

Айша отговори: "Не се притеснявайте, те никога повече няма да бъдат Slayer! Можеш да си почиваш спокойно".

Същия месец Бостаф потвърди, че участва в чисто нов проект, оглавяван от Кери. Пол заяви пред австралийското издание "Riff Crew", че новата група "ще звучи като Slayer, без да е Slayer - но не умишлено. Искам да кажа, че Кери е писал песни в Slayer през цялата си кариера и има свой стил", обясни той.

"И този стил, като автор на песни, просто не променяш стила си, защото групата ти е приключила... Така че всичко, което мога да кажа, е, че ако харесвате тежка музика и харесвате Slayer, това ще ви хареса."

Само няколко дни по-рано Кери заяви пред "Dean Guitars", че има много музикални идеи за предстоящия си проект.

"През 2020 г. имах много, много голям късмет с рифовете", каза той.

"Може би защото не мога да отида никъде - не знам - но рифовете със сигурност не са били проблем. И гледайки напред в бъдещето, това за мен означава, че ще мога да подбирам най-добрите неща. И това са добри неща. Имам музика за повече от два записа, но да мога да мина през нея и да подбера най-добрите 11 или 12 песни... Този първи запис трябва да е пушещ."

Когато Slayer за първи път обяви, че тръгва на последното си турне през януари 2018 г., Айша увери феновете, че "винаги ще получават музика" от съпруга ѝ.

В предишни интервюта Кинг е казвал, че музикалните му усилия след Slayer няма да се различават много от звученето, което феновете са свикнали да чуват от него.

"Ако някой се откаже, няма да се разхождам с измислен Slayer", каза той пред AZCentral.com през 2010 г.

"Но следващата ми група ще звучи като SLAYER, това е всичко, което знам."

Последното световно турне на Slayer започна на 10 май 2018 г., като групата възнамеряваше да свири на възможно най-много места, за да улесни феновете да видят последния концерт на Slayer и да се сбогуват с него.

До момента, в който 18-месечното турне завърши във "Форум", групата беше завършила седем етапа на турнето плюс серия от еднократни големи летни фестивали, като изнесе повече от 140 концерта в 30 държави и 40 американски щата.