Кевин Харт взе наградата за хумор "Марк Твен"

Култура
11:06 - 25 Март 2024
1052
Кевин Харт взе наградата за хумор "Марк Твен"

Комикът и актьор Кевин Харт беше удостоен с наградата "Марк Твен" за американски хумор на центъра "Кенеди", предаде Ройтерс.

На церемонията в неделя вечерта кариерата на своя колега със смесица от хумор, закачки и емоции почетоха звезди на комедията като Дейв Шапел, Челси Хендлър и Джери Сайнфелд. 

"Ти ми напомняш защо толкова много обичам комедията", каза Шапел, предишен носител на отличието, обръщайки се към Кевин Харт от сцената на центъра "Кенеди". Комикът се пошегува, че се е отказал от пътуване до Ямайка, за да присъства.

"За мен е чест да познавам човек като теб. Наистина ми се искаше да беше дошъл, когато самият аз спечелих тази награда", продължи Дейв Шапел. 

Кевин Харт стана 25-ият носител на отличието "Марк Твен" за американски хумор, сред предишните носители на което освен Шапел са също Адам Сандлър, Упи Голдбърг, Джон Стюарт. 

Харт нарече наградата "невероятна" и благодари на колегите си, че са се "появили". Известен с ролите си във филми като "Ченге за един ден", "Агент и 1/2", "Пандиз експерт", "Бащинство" и други, той е постигнал успехи като комик, филмов и телевизионен актьор, продуцент и бизнесмен. През 2022 г. Кевин Харт стартира медийната компания HARTBEAT.

Челси Хендлър подразни Харт за това, че в началото на века, като гост в шоуто ѝ, е казал, че е предопределен за величие. 

"Още в мига, в който се запознахме, беше ясно, че той е предопределен за суперзвезда, особено след като сам ми каза, че това е неговата съдба", каза тя.

"Възхищавах се на неговия хъс, както и на неговия стремеж и решителност, и на непрестанната му упорита работа. Те го доведоха тази вечер тук, където водещата на токшоу, на която той каза навремето, че е предопределен да бъде суперзвезда, сега му връчва награда за цялостно творчество", допълни Хендлър.

За човека и комика Кевин Харт говориха още Джери Сайнфелд, Кийт Робинсън, Крис Рок. 

През 2018 г. Кевин Харт се оттегли като водещ на церемонията по връчването на наградите "Оскар" през следващата година и се извини за "безчувствените" думи, които беше публикувал в бившата социална мрежа Туитър за гейовете. Президентката на центъра "Кенеди" Дебора Рътър каза, че този инцидент не й е дал основание да се замисли дали да му връчи наградата.

"Работата с комедията е там, че кара всички да се чувстват малко неудобно", каза тя.

Наградата на името известния американски хуморист Марк Твен е учредена през 1998 г. Отличието се връчва от центъра за изкуства "Кенеди" на личности, чиито социални коментари оказват въздействие върху обществото, сравнимо с това на Твен, предава БТА. Сред предишните му носители са също Джулия Луис-Драйфус, Дейвид Летърман, Лили Томлин, Каръл Бърнет, Джей Лено, Бил Мъри, Тина Фей, Стив Мартин, Еди Мърфи.