Кевин Спейси се предаде на полицията: Не съм изнасилвал никого!

Актьорът беше освободен под гаранция

Шоу
15:52 - 16 Юни 2022
2521
Кевин Спейси се предаде на полицията: Не съм изнасилвал никого!

Американската звезда Кевин Спейси се яви днес доброволно в лондонски съд, за да му бъдат повдигнати обвинения в сексуално насилие. Британската полиция беше готова със заповед за екстрадиция на актьора от САЩ заради жалбата на трима англичани, оплакали се от хомо ласките на Спейси.

Заместник-главният магистрат Тан Икрам освободи актьора под гаранция до следващото изслушване, насрочено за 9:30 ч. на 14 юли в съда в Южен Лондон.

62-годишният Спейси излезе усмихнат от сградата на съда, но не направи никакъв коментар пред тълпата от чакащи репортери, фотографи и телевизионни камери.

По време на изслушването, продължило 28 минути, не бяха направени официални изявления. Адвокатът му Патрик Гибс заяви пред съда: "Г-н Спейси категорично отрича да е извършил каквото и да било престъпление по този случай.”

Съдията оттегли официално заповедта за арест, издадена преди две седмици, след като чу, че двукратният носител на "Оскар" е пристигнал в Лондон в понеделник, за да се яви лично.

Първите две обвинения срещу Спейси в сексуално посегателство датират от март 2005 г. в Лондон и засягат един и същ мъж, който сега е на 40 години.

По третото обвинение се твърди, че през август 2008 г. в Лондон актьорът е извършил сексуално насилие срещу мъж, който сега е на 30 години.

Четвъртото обвинение за сексуално посегателство се твърди, че е извършено в Глостършир, Западна Англия, през април 2013 г. срещу трети мъж, който сега е на 30 години.

Нито една от предполагаемите жертви не може да бъде идентифицирана съгласно английското законодателство.