КЕВР отряза журналистите, не пуска на заседания

Участието в обществени обсъждания става онлайн

Новини
17:15 - 20 Март 2020
1068
КЕВР отряза журналистите, не пуска на заседания

Журналисти, представители на граждански и браншови организации са отрязани от откритите заседания  и обществените обсъждания на Комисията за енергийно и водно регулиране. Те могат да ги проследяват през онлайн излъчване чрез интернет страницата  http://www.dker.bg/bg/na-zhivo.html.

В откритите заседания може да участва, по възможност, само по един представител на дружества-заявители. Като допълнителна мярка за тях е осигурена възможност да участват в заседанията и дистанционно.

В случай, че все пак присъстват, те са задължени да спазват въведените от КЕВР мерки за лична дезинфекция, като за целта са осигурени необходимите препарати, съобщават от регулатора.

КЕВР ще провежда обществените обсъждания с дистанционно участие на заинтересованите лица - държавни органи, браншови организации, енергийни предприятия, клиенти и организации на потребители. В изпращаните до тях официални покани, както и на интернет страницата на КЕВР, се посочва, че дистанционното им участие може да стане чрез предварителна регистрация в програмата за съобщения Skype и чрез изпратени по електронна поща писмени въпроси и изказвания .