Кич или арт: Кметицата на Алфатар "решила" общината като будоар - с розови стени и огледала

Костя Костадинов не открил управничката, изявявала се като актриса в театрална пиеса

Новини
13:10 - 30 Май 2024
5729
Кич или арт: Кметицата на Алфатар "решила" общината като будоар - с розови стени и огледала

Костадин Костадинов и негови хора от „Възраждане“ посетиха силистренската община Алфатар и останаха изненадани от странния административен стил на кметицата Янка Господинова. Визитата била планирана заради „приятелски предупреждения” към кандидат-депутата от „Възраждане“ Грета Данкова, която също живее в Алфатар и беше и кандидат за кмет на политическата организация на местните избори миналата година.

Костадинов останал учуден, че при визитата му, Янка Господинова не била в общината, където би трябвало да е, а отишла да се изявява като актриса в театрална постановка. Заместник-кметът също липсвал.

Костя отсъди, че градоначалничката е превърнала общината в своя феодална крепост и решава всичко еднолично. Граждани подавали сигнали, включително и новия кмет на село Бистра, с жалби за политическа дискриминация.

Управникът бил възмутен, че липсва подкрепа в грижата за 34 деца от селото, които пътуват всяка сутрин за училището в Алфатар. Семейство пък с години не може да изгради водопровод в дома си, въпреки че са платили за изграждането му чрез дарение 2500 лева на общината – години по-късно ни водопровод, ни върната сумата.

При визитата си, Костадинов бил изненадан и от интериора на общината – коридорите били декорирани в стил „френски будоар“ с розови стени и закачени огледала и часовници.

Преди две години се разрази скандал, че Янка Господинова уредила бъдещия си зет с две общински заплати на две различни длъжности в администрацията. Сега роднината е кмет на село Цар Асен, Община Алфатар.