Киев: Руските власти в Крим евакуират семействата си

Украинското военно разузнаване напомня, че всички военнопрестъпници ще бъдат разкрити

Украйна
15:52 - 13 Септември 2022
3559
Киев: Руските власти в Крим евакуират семействата си

Успешните действия на защитниците на Украйна принуждават окупационните власти в окупирания от Русия полуостров Крим и в южната част на страната спешно да преместят семействата си на територията на Руската федерация. 

Това гласи доклад на Главното разузнавателно управление към Министерството на отбраната в Киев, публикуван на 13 септември. В момента в южната Херсонска област, както и в Харков на североизток, тече мощна украинска контраофанзива и украинските сили отвоюват хиляди квадратни километри от територията си.

"Въпреки уверенията към населението, че е безопасно да остане на полуострова, представителите на окупационната администрация на Крим, служителите на ФСБ и командирите на някои военни части тайно се опитват да продадат домовете си и спешно да евакуират роднините си от полуострова", гласи съобщението на украинското разузнаване.

В същото време окупаторите са забранили сключването на договори за покупко-продажба на жилища, въвели са ограничения за придвижване по Кримския мост и се опитват по всякакъв начин да затворят достъпа до информация за контраофанзивните действия на защитниците на Украйна.

Украинското военно разузнаване напомня, че "всички военнопрестъпници ще бъдат разкрити и подведени под отговорност за престъпленията срещу цивилното население на Украйна".