Килър от Троян остава в ареста

20-годишният Райко Маринов закла съсед с брадва

Крими
15:02 - 30 Април 2019
1718
Килър от Троян остава в ареста

20-годишният Райко Маринов от Троян, остава за постоянно в ареста, реши Ловешкият окръжен съд във вторник. Тежката мярка му бе наложена за жестокото убийство на 33-годишния съсед М.И. в навечерието на Великден - в петък той го посече с брадва. Веднага след това убиецът бе задържан и направи пълни самопризнания, пише „24 часа”.

Според думите му М.И. се скарал с баща му пред блока, в който живеели. Кавгата станала тъй като същия ден малкият му син ударил шамар на дъщерята на М.И. Райко бил наблизо и чул разпрата. След това взел от колата на баща си брадва, без обяснения замахнал и посякъл съседа по шията. След такъв удар той нямал шанс и смъртта му настъпила преди идването на спешна помощ.

Всичко това бе взето предвид от съда, който се съобрази с тежестта на извършеното престъпление, за което според Закона наказанието е лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Прокуратурата обяви, че от събраните до момента доказателства, свидетелските показания и съдебно-медицинската експертиза може да се направи предположение, че обвиняемият Маринов без съмнение е извършител на престъплението.

Защитата пък не оспори, а посочи, че трябва да се приложи Закона според обстоятелствата. Когато дадоха думата на Райко, който е несемеен, неосъждан и има постоянна работа, той каза, че се нахвърлил с топора върху съседа, след като преди това той се заяждал с малкия му брат.

"Той беше пиян и на мен ми падна пердето", обясни Райко как се стигнало до престъплението и поиска да бъде освободен. Съдът обаче остане непреклонен в решението си. То може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.