Килия за таксиджия, погубил пътник

Шофьорът има предишно осъждане за контрабанда

Новини
13:19 - 16 Ноември 2020
1918
Килия за таксиджия, погубил пътник

Две години и 4 месеца трябва да прекара зад решетките таксиметровият шофьор Атанас Кадиев заради меле със загинал в Пловдив. Книжката му се отнема за 5 г. Вторият водач Венцислав Иванов, който е съпричинител на катастрофата, няма да лежи в затвора.

Неговото наказание е  2 г. и 4 м. лишаване от свобода условно. Той няма да има право да кара 4 г. Това реши днес пловдивският окръжен съд, след като Кадиев и Иванов признаха вината си и пожелаха съкратен процес.

"Самият аз бях 4 месеца в болница след инцидента, вече съм наказан. Много съжалявам, моля за снизхождение", каза в последната си дума таксиджията. Неговото наказание е ефективно, тъй като има предишно осъждане за контрабанда, както и множество нарушения на Закона за движение по пътищата. 

"Аз съм християнин, за мен е голям грях това, което направих", заяви вторият шофьор Венцислав Иванов.

На 7 август м.г. на кръстовището на бул. "Цариградско шосе" и "Удроу Уилсън" в Пловдив таксиджията Атанас Кадиев предприел завой наляво. В хюндая си возел клиент - Петко Куртев, който се връщал от курс по хемодиализа в болницата.

Според разследващите Кадиев е карал с 23 км/ч, но е отнел предимството на насрещно движещото се ауди на Венцислав Иванов. Вторият шофьор карал с превишена скорост от 87 км/ч и не предприел никакви действия за намаляването й или за отклоняване на автомобила.

Последвал тежък удар между двете коли. Куртев бил ранен и откаран в болница, където издъхнал на 19 август м.г. От аудито, в което се возели 4 души, също пострадал човек. Той получил средна телесна повреда - счупване на раменната кост.