Ким Чен Ун хвърлил свой генерал в аквариум с пирани

Смята се, че севернокорейският диктатор е убил 16 души досега

Свят
12:25 - 10 Юни 2019
2889
Ким Чен Ун хвърлил свой генерал в аквариум с пирани

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариум. Управляващият на Северна Корея заповядал смъртта му, след като бил обвинен, че е планирал преврат, съобщава британският Дейли стар.


Ким разполага с гигантски аквариум, построен в един от неговите президентски дворци с цел развиване на практика с нови методи за екзекуция.

Смята се, че изследователи са разработили няколко метода за екзекуция, предназначени да изплашат потенциалните заговорници срещу Ким Чен Ун. Според източниците, те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 година "Шпионинът, който ме обичаше", в който злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги пуска в аквариум с акули.

Аквариумът на Ким е пълен с няколкостотин пирани, внесени от Бразилия. Те имат остри като бръснач зъби и са способни да отделят плътта от тялото за няколко минути. Други методи за екзекуция, одобрени от Ким, включват взривяване на предателите на парчета с противотанково оръжие, хвърлянето им на живи на тигри, обезглавявания, обесване и изгаряне до смърт, твърди британската медия.

Откакто Ким е дошъл на власт през 2011 година, се смята, че е премахнал 16 висши служители. Стотици други граждани на Северна Корея също са убити. Сред неговите жертви са началникът на армията, както и управителят на Централната банка на Северна Корея. През 2016 година, според някои твърдения, министърът на образованието в Северна Корея е бил екзекутиран чрез разстрел за лошо отношение.