Ким Чен Ун се готви за среща с Путин (ГАЛЕРИЯ)

Севернокорейският лидер се придвижва в Русия с брониран влак и суперлуксозна лимузина

Новини
13:22 - 24 Април 2019
2466
Ким Чен Ун се готви за среща с Путин (ГАЛЕРИЯ)

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна на остров Руски, в кампуса на Далекоизточния федерален университет (ДИФУ), където утре ще се състои срещата му с руския президент Владимир Путин.

По време на придвижването на официалния кортеж улиците в центъра на Владивосток бяха затворени. Университетът на Далечния изток има споразумение за сътрудничество с два университета в Северна Корея: Университета "Ким Ир-сен" и Пхенянския университет за чужди езици. Висшите училища осъществяват обмен на студенти и преподаватели, извършват съвместни научни изследвания, организират семинари и конференции. По междуправителствено споразумение между Русия и КНДР ежегодно 10-12 севернокорейски докторанти преминават стаж в ДИФУ но природнонаучни и хуманитарни специалности.

При пристигането на Ким Чен-ун на гарата във Владивосток стана малък гаф, отбелязва Ройтерс. Влакът на Ким подмина червения килим, разпънат за севернокорейския лидер, и се наложи да се върне с няколко метра назад. Представителите на руските власти изчакаха търпеливо Ким, който слезе усмихнат от влака около една минута след като той спря. Церемонията по посрещането се излъчваше на живо по руската държавна телевизия.

Снимки: АП