Ким Джоунс заменя Лагерфелд във "Фенди"

Стил
17:59 - 09 Септември 2020
2542
Ким Джоунс заменя Лагерфелд във "Фенди"

Британският дизайнер Ким Джоунс е новият творчески директор за женската мода на "Фенди", предаде Франс прес, позовавайки на гиганта LVMH (Луи Вюитон Мое Енеси), чиято собственост е италианската модна къща. Британецът поема щафетата от легендарния Карл Лагерфелд, който заемаше позицията до смъртта си през 2019-а. Силвия Вентурини Фенди ще продължи да отговаря за мъжката мода и аксесоари.

"Ким Джоунс е изключителен талант и откакто се присъедини към нас, постоянно доказва способността си да се приспособява към законите и наследството на модните ни къщи, влагайки същевременно модернистичния си и дързък усет", се посочва в изявлението на президента на LVMH Бернар Арно.

Същевременно 46-годишният Джоунс ще запази поста си на творчески директор на "Диор". Той е главен дизайнер на мъжката мода в къщата, която също е собственост на LMVH, от март 2018-а, припомня БТА.

Той ще представи първата си колекция за "Фенди" на Седмицата на модата в Милано през февруари следващата година.

"Да работи за две толкова престижни модни къщи, е истинска чест за един творец. За мен е голяма привилегия да се присъединя към "Фенди", запазвайки същевременно работата си в "Диор", казва на свой ред британският дизайнер.