Ким Кардашиян отива на съд

Стил
15:51 - 25 Май 2021
3796
Ким Кардашиян отива на съд

Домашни прислужници и общи работници, които са заети в домакинството на Ким Кардашиян я заплашват със съд. Причината – неспазване на трудовите права. Те твърдят, че имат неизплатени заплати, ежедневно се сблъскват със свръхнатовареност, а за капак допълнителните часове труд не им се заплащат.

Седемте служители са подали документи чрез своя адвокат към правните власти в Ел Ей. В тях те твърдят, че първоначално са се договорили да бъдат назначени на постоянно работно време, но в последствие се оказало, че според документите са на почасова работа, което им дава по-малко права. Всички те са работели в имението на Кардашиян в Хидън Хилс.

Представители на Ким Кардашиян коментираха пред медията, че риалити звездата не дължи пари на никого. По думите им, служителите са били на работа в къщата след като тя е сключила договор с външна фирма, която е наела работниците. Звездата се е разплатила напълно с въпросната компания, затова по никакъв начин не би могло да се тълкува, че тя дължи пари за заплати на служителите.

„Техните трудови отношения са напълно въпрос между самите работници и фирмата, която ги е наела. Ким няма неуредени финансови отношения с никой, тя няма дори просрочена сметка за телефон. Въпреки това, тя се надява скоро проблемите на служителите да бъдат разрешени в тяхна полза„, казват представителите на Кардашиян.