Ким Кардашиян ядоса японците с гащи

Риалити звездата с голяма дупара кръсти колекцията си "Кимоно"

Новини
13:17 - 27 Юни 2019
2183
Ким Кардашиян ядоса японците с гащи

Американската риалити звезда Ким Кардашиян вбеси японците с новата си колекция бельо. Причината е в името на артикулите - "Кимоно". При промоцията на новата си продукция звездата заяви, че "нейното бельо е подходящо за всички дами, защото възхвалява и подобрява женските форми и извивки".

Японците реагираха твърде остро в социалните мрежи на избраното от звездата име. Те отбелязаха, че това е обидно за тях, тъй като кимоното е традиционно национално облекло и в Япония то се носи само в специални случаи. Има и призиви към Кардашиян да промени името на колекцията.

"Ние обличаме кимоното за годежи, сватби и погребения. Това е празнична премяна, която се предава в семействата от поколение на поколение", заяви пред Би Би Си японката Юка Охиши.

"Тази дреха дори не прилича на кимоно. Ким просто е избрала една дума, без да се замисли за значението ѝ", казва още Охиши.

Кардашиян сподели, че е работила по колекцията през последната една година, а идеята за нея съществува от 15 години.

"Толкова много години не можех да открия бельо с цвят, който си отива на кожата ми. Най-накрая го създадохме", заяви Кардашиян. Тя все още не е отговорила на коментарите относно това, че е обидила японците и културата им.