Кината завъртат най-новия филм с Мария Бакалова

Премиерата на „Като за последно“ е на 4 юни

Култура
19:50 - 04 Май 2021
3027
Кината завъртат най-новия филм с Мария Бакалова

Да завладее родните киносалони – това очаква първата българска актриса с номинация за „Оскар“ - Мария Бакалова, след месец. Докато звездата от „Борат 2“ се готви да застане пред камерата за следващото си заглавие в САЩ (Трупове, трупове, трупове), у нас ще можем да се насладим на последната й засега роля в български филм.

Става дума за „За последно“, където на Бакалова е поверена главната героиня. Въпреки че жанрът на филма е комедия пък в първата си сцена персонажът й се кани да скочи от Аспаруховия мост. Именно там обаче попада на героя на Васил Банов и оттам се заплита сюжета на лентата на режисьора Ивайло Пенчев.

„Като за последно“ вече намери своята фестивална публика на „Златна роза“ и „София филм фест“. Широкото разпространение на филма пък ще стартира на 4 юни.

За да се озове на снимачната площадка на заглавието, на Бакалова се наложило да премине през голям кастинг. „И тя абсолютно заслужено си спечели ролята, защото пак казвам – беше всеотдайна. В нея има един чар, тя излъчва вътрешна красота. И е обаятелна, което е изключително важно за киното. Тя е човек, който е спонтанен. При нея няма лоши чувства, всичко е наяве – и като емоция, и като поведение, и като темперамент... Страхотна е.”, категоричен бе пред колегите от „Монитор“ Пенчев.