Кино вечери с най-новите български филми на Sofia Summer Fest

През август летният фестивал до Южния парк ще срещне зрителите с известни актьори и режисьори

Култура
12:41 - 26 Юли 2022
5227
Кино вечери с най-новите български филми на Sofia Summer Fest

Кино вечери с най-новите български игрални филми организира през август Sofia Summer Fest, научи Lupa.bg. По време на тези събития зрители и създатели на филми - режисьори и актьори ще си дадат среща под открито небе, като в специалните вечери ще бъдат прожектирани по два филма. Цената на билета за един филм е 14 лева, а ако искате да гледате два комбинираният билет струва 20 лева.

На 5 август зрителите ще могат да разговарят с режисьора Лъчезар Аврамов. От 18:00 часа може да гледате филма "Снимка с Юки", а в 20:30 започва последният му филм "Жълт Олеандър".



"СНИМКА С ЮКИ"
По разказ от сборника "На Изток от Запада" на Мирослав Пенков

Сценарий: Лъчезар Аврамов, Димитър Стоянович
Режисьор: Лъчезар Аврамов
Оператор: Торстен Липсток
Музика: Стефан Димитров

В ролите: Кики Сугино, Руши Видинлиев, Димитър Маринов, Серафим Тодоров, Весела Бабинова, Мариана Крумова, Рашко Младенов, Радосвета Василева, Адама Сотиров, Красимира Иванова
Продукция: Братя Чучкови /Chouchkov Brothers
Продуценти: Борислав Чучков, Виктор Чучков, Георги Абрашев

Млада семейна двойка пътува към българско село и прави снимки. Една от тях е фатална...

"ЖЪЛТ ОЛЕАНДЪР"
Перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел, е свързан с красивата му млада съпруга, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник и бездиханно тяло, които ще объркат всичко.

Режисьор: Лъчезар Аврамов
Сценарист: Димитър Стоянович
Актьорски състав: Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Себастиано Сома, Леонид Йовчев и др. 

На 7 август зрителите на Sofia Summer Fest ще се срещнат с режисьора Виктор Божинов и двата му филма "Голата истина за група Жигули" от 19 часа и "Бягство" от 21 часа.


„ГОЛАТА ИСТИНА ЗА ГРУПА ЖИГУЛИ“ разказва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада точно, когато е на върха на славата си. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. В настоящия момент членовете ѝ са изпокарани помежду си до смърт, всеки от тях живее съвсем различен живот и тъне в неизвестност.

Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново, почти насила. Лидерът на групата Фори (Михаил Билалов) се нагърбва със сложната задача да поведе „Жигули“ отново към успеха, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

В останалите роли Филип Аврамов (в ролята на Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев - Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо) и Ирини Жамбонас (Соня). Звездният каст се допълва още от Август Попов, Параскева Джукелова, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова.

Режисьор: Виктор Божинов
Оператор: Антон Бакарски
Сценаристи: Ваня Николова и Нели Димитрова>
Продуцент: Кръстьо Ламбев

"БЯГСТВО"
Докато някои търсят щастие и свобода в изоставено планинско село, други се опитват, с почти безмилостен ред и дисциплина, да освободят група наркозависими от техните проблеми. Когато един младеж бяга от рехабилитацията, възниква тежък конфликт, който заплашва да унищожи всичко.

Продуценти - Галина Тонева, Кирил Кирилов
Режисьор - Виктор Божинов
Сценарий - Деляна Манева
Оператор - Антон Бакарски
Художник - Росица Бакева
Композитор - Петър Дундаков и специалното участие на Лиса Джерард

В ролите: Диана Димитрова, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Александър Кендеров, Венцислав Сариев, Цветан Апостолов, Беноа Марешал и др.


15 август
е отреден за вечер на Башар Рахал и Ники Илиев с прожекции на филмите "Завръщане" от 19 часа и "Завръщане 2" от 21 часа.

"ЗАВРЪЩАНЕ"
Точно 25 години след паметното футболно лято на България през 94-та, трима приятели се завръщат у дома от всички краища на света, за да помогнат на друг свой приятел от детството да спаси родната си къща. Алекс трябва да убеди братовчед си Бранимир да не загърбва завета на дядо им, като събори фамилния им дом и построи на негово място модерна бизнес сграда.

Единственият начин за това е приятелите от детството да се обединят отново и да победят професионалния отбор на Бранимир в градския маратон. Задачата се оказва изключително трудна, а поредица от безумни случки и абсурдни препятствия поставят на изпитания дългогодишното им приятелство.

В ролите: Башар Рахал, Ники Илиев, Бойко Кръстанов, Диляна Попова и др.
Режисьор и сценарист: Ники Илиев


"ЗАВРЪЩАНЕ 2"
Продължението на „най-гледания български филм за 2019“ отново ни разхожда из калдъръмените улички на Пловдив, но се отбива и до Черноморието, където чакат няколко гледки от пощенски картички и завръзката на сюжета – прекрасен див плаж, чието опазване се превръща в новата кауза на познатия ни другарски квартет Деян-Виктор-Алекс-Ачо и техния някогашен враг и настоящ съратник Бранимир.

Средствата за спасяването на идиличното кътче зависят от бъдещия успех на филма, който Ачо се готви да снима, без да има и бегло понятие от кино, но приятелите му винаги са насреща – особено когато става въпрос за семейни недоразумения, връщане към стари любовни триъгълници или пораждане на драми от ново поколение.

Режисьор: Ники Илиев
Сценарий: Ники Илиев и Башар Рахал

В ролите: Александър Кадиев, Ники Илиев, Башар Рахал, Орлин Павлов, Бойко Кръстанов, Евелин Костова, Райна Караянева, Диляна Попова, Клоуи Рахал

На 24 август ще бъдат показани филмите „Диви и щастливи“ от 19 часа и „В сърцето на машината“ от 21 часа.

„ДИВИ И ЩАСТЛИВИ"
Историята на две жени, които са мечтали да живеят живота си на максимална степен, но по стечение на обстоятелствата са загубили мечтите си. Един ден се събуждат и си казват, че това няма да продължава… Две силни момичета, които в този мъжки свят се осмеляват да заявят себе си.

Режисьор: Мартин Макариев
Сценарист: Борислав Захариев
Продуценти: Александър Сано, Яна Маринова
Музика: Михаил Дичев
Оператор: Андрей Андреев

В ролите: Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Базил Ейденбенц, Дария Симеонова, Димо Алексиев, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Бен Крос


„В СЪРЦЕТО НА МАШИНАТА“

Август 1978, завод Кремиковци. Жега, метал, прах и мирис на машинно масло. Започва поредния работен ден за бригада затворници с тежки присъди. За тях той ще е съдбовен. В една от машините откриват нещо, чието място не е там, а неочакван порив на милосърдие ги принуждава да се барикадират в цеха и да вземат заложници.

Мъжете съзнателно рискуват живота си, защото понякога желанието да бъдеш човек е по-силно от инстинкта за самосъхранение, а мечтата за изкупление замъглява здравия разум. Централната роля е отредена на Александър Сано, който беше номиниран за главна мъжка роля редом до Джейсън Съдейкис.

В изцяло мъжкия каст, предопределен от сюжета, ще се насладим още на утвърдени имена като Христо Шопов, Юлиан Вергов, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Башар Рахал и Валери Йорданов, както и македонската звезда Игор Ангелов.

Режисьор: Мартин Макариев
Сценарий: Борислав Захариев
Оператор: Андрей Андреев
Музиката: Виктор Стоянов