Кипърска офшорка купи хотел "Шератон"

Бивш хазартен бос стои зад компанията

Икономика
07:55 - 02 Юли 2020
2553
Кипърска офшорка купи хотел "Шератон"

Компания, регистрирана в Кипър, ще бъде новият мажоритарен собственик на столичния хотел "София хотел Балкан", пише "24 часа". B кpaя нa пъpвoтo тpимeceчиe нa 2020 г. "Coфия xoтeл Бaлкaн" AД oтчeтe cпaд нa пpиxoдитe cи c мaлкo нaд 22% дo близo 5 милиoнa лeвa.

На 1 юни е сключен договор, според който дружество "Потамиро Лимитид" придобива 500 поименни акции от капитала "Наранджила Къмпани". Това е 100% от капитала на компанията. "Наранджила Къмпани" е собственик на най-големия акционер на хотела "Бандола пропъртис лимитид" с дял от 87,49%.

За смяната на собствеността на бившия хотел "Шератон" се разбира от документи, подадени до Комисията за финансов надзор и публикувани и на сайта на Българска фондова борса.

Според документите и комисията за защита на конкуренцията (КЗК) също е уведомена за сделката, но няма официална информация на каква стойност е тя. Според уведомлението от "Потамиро лимитид" не се очаква операцията да окаже въздействие върху нито един продуктово-географски пазар в страната.

Справка на Lupa.bg сочи, че офшорката е в съдружие с още 2 големи компании, а зад тях прозира името на бивш шеф на хазартния гигант "Интралот" Константинос Антонопулос.