Кипърските власти ще разследват и полицаи след убийството на българката

Мъж е наръгал с нож жената след множество сигнали за домашно насилие от нейна страна

Топ
19:00 - 15 Юни 2024
3101
Кипърските власти ще разследват и полицаи след убийството на българката

В кипърския град Пафос продължава разследването на жестокото убийство в петък на 41-годишна българка от бившия ѝ съпруг, 48-годишен сънародник, което шокира Кипър. Очаква се да бъдат събрани показания от над 40 свидетели, съседи и близки на двойката. Едновременно започна и дисциплинарна проверка за действията на полицаи при бруталното престъпление, което шокира Кипър. 

Жената е закарана в болницата в Пафос с наранявания в областта на корема и двете ръце, където лекарите са констатирали смъртта ѝ.

Трагедията се разигра в петък преди обед в апартамент в жилищен комплекс в Пафос, като ожесточеният скандал между двамата е прераснал в убийство.

Днес Окръжният съд на Пафос заседава в болницата, където 48-годишният мъж е настанен под полицейска охрана с леки наранявания. Съдът наложи задържането му под стража за 8 дни като заподозрян за убийството на бившата му съпруга.

На процеса днес нападателят е заявил, че жертвата го е посетила и е поискала от него пари, за да оттегли жалбата си за домашно насилие, подадена в полицията на 11 юни. Той отказал и двамата се сбили.

В същото време бе назначен специален разследващ полицай, който да провери действията на самата полиция за тежкото престъпление. Той трябва да установи защо органите не са изпълнили заповедта за задържането на мъжа, издадена след жалбата на бившата му съпруга.

Освен това срещу 7 полицаи започна дисциплинарна проверка, а двама са отстранени, докато се разследва дали полицията е отговорила на телефонните обаждания на съседи и е действала своевременно при подадения сигнал.