Кирчо Маричков съвсем го закъса, едва стои прав

Хернията, която прекъсна турнето на рок динозавъра, се изостря с всеки ден

Култура
11:46 - 18 Юли 2024
5179
Кирчо Маричков съвсем го закъса, едва стои прав

Въпреки престоя си в болница, Кирил Маричков не само не се е отървал от здравословните си проблеми, а тъкмо напротив - хернията му се влошава с всеки изминал ден и вокалът на "Щурците" не може да изпълнява дори елементарните си ежедневни дейности.

„Пропуснах планирания концерт на „Фондацията” на 16 юли на сцената на Античния театър в Пловдив, за което искрено съжалявам и се извинявам на публиката, но все още не съм добре и ми е много трудно”. Това сподели любимецът на цяла България – роклегендата Кирил Маричков.

„За да спасим концерта, приятелят ми Валди Тотев ме замести, за което съм му изключителен благодарен и признателен”, сподели музикантът, който от месеци страда от изострена дискова херния, която провали и участието му в американското турне на „Фондацията”.

„Слава Богу, всичко вече е наред. Много нещастия се случват в света, но здравето на човек е най-важно“, каза 79-годишният музикант, който продължава да се подлага на рехабилитация.

Той съжалява, че е притеснил близките си, но е категоричен, че основания за тревоги няма. Неотдавна любимецът на българските рокаджии се завърна спешно от турнето в Щатите поради обострената дискова херния, а причината за това се оказал фактът, че дълго време бил на крак, дископатията му се влошила и усетил силни болки.

За здравословното състояние на Кирил Маричков се разбра от Дони, който на Гергьовден съобщи на широката публика, че ветеранът прекъсва своето турне с мегагрупата „Фондацията“ отвъд океана поради инцидент.

„Още в България, преди да заминем за Америка, Кирил Маричков претърпя инцидент. Успя с цената на огромни болки да свири и пее до този момент, но сега болките станаха нетърпими и по препоръка на лекари се налага да се върне в България за лечение“, съобщи тогава Дони в социалните мрежи. По думите му те осигурили придружител и помощник за полетите на Маричков. „Мислехме да прекратим турнето, но той ни помоли да продължим“, обясни в социалните мрежи Дони.

На въпрос вълнува ли се още от политиката и какви са пристрастията му, Маричков не отговаря, освен че категорично не пропусна да отиде да гласува на избори.

„И аз, както всички, се надявам за едно по-добро бъдеще за България“, заключи великият музикант.