Кирил Ананиев: Търговската дейност продължава да се извършва по план

По думите на министъра икономическият живот в страната трябва да продължи

Новини
14:53 - 14 Март 2020
4548
Кирил Ананиев: Търговската дейност продължава да се извършва по план

Искам категорично да заявя, че търговската дейност продължава да се извършва в нашата страна в досега установения ред с изключение само на тези, които са посочени в заповедта: това са увеселителните и игралните зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, кафе-сладкарници и големите търговски центрове от типа на моловете, като в тях остават да функционират офиси, банкови офиси, хранителни вериги, застрахователи.

Това каза в изявление в Министерски съвет здравният министър Кирил Ананиев като разяснения по заповедта му за затваряне на магазини, търговски обекти, ресторанти и пр. като мерки срещу разпространението на коронавируса.

„И при тези, които продължават да работят, и тези, които имат някакви ограничения – както при ресторанти и заведения за бързо хранене – могат да извършват своята дейност чрез доставка на адрес, на при строго спазване на санитарно-хигиенните условия“, поясни той.

По думите му икономическия живот в страната трябва да продължи.

"Затова сме се концентрирали към спортни, културни мероприятия и заведения, където има най-голямо струпване на хора", обясни здравният министър.