Кирил Добрев: БСП бележи страхотни успехи като последна политическа сила

Партията ще има същия брой депутати въпреки хартиените бюлетини и битката с джендърите

Политика
17:40 - 03 Април 2023
4792
Кирил Добрев: БСП бележи страхотни успехи като последна политическа сила

БСП ще има същия брой депутати въпреки хартиените бюлетини, за които така се биехме в гърдите, и битката с джендърите, които съсипват българското образование, каза социалистът 

„Лицата от БСП, които се явяват на последните 5 избори, са едни и същи. Няма как да правим едно и също и да очакваме различен резултат“. Това изтъкна в интервю пред БНР бившият депутат от БСП Кирил Добрев.

„Предполагам, че БСП ще има същия брой депутати въпреки хартиените бюлетини, за които така се биехме в гърдите, и битката с джендърите, които така съсипват българското образование.

БСП бележи едни страхотни успехи като последна политическа сила“,

коментира с ироничен тон той.

Добрев подчерта, че хартиената бюлетина и темата за джендър идеологията са били грешните послания, които БСП е изпратила в предизборната кампания. Той изтъкна, че БСП е загубила 2% от младежкия вот, който на предходните избори е бил 8%, а сега е около 6.

Според него пенсионерите са гласували за ПП, защото те са им повишили пенсиите, „въпреки че Нинова се биеше в гърдите“.

„Шест месеца БСП обяснява, че ние сме за мир и не изнасяме оръжие за Украйна, а избирателите отидоха във „Възраждане“, каза още той.

„БСП трябва да остане в опозиция и да консолидира всички ляво мислещи хора и утре да се върнем в играта като истински играчи. Не смятам, че играещият в Б или В група може да коментира Шампионска лига“, смята той. Кирил Добрев определи въпросът за искане на оставка на лидерката Корнелия Нинова като неактуален:

„Тя ще стои там, докато партията влиза в парламента. Когато си приватизирал абревиатурата БСП, това може да те вкара в парламента, но няма да те вкара във властта“.