Кирил Добрев иска референдум в БСП за бъдещата коалиция

Опонентът на Корнелия Нинова настоява Радев да бъде подкрепен за втори мандат

Политика
13:04 - 12 Февруари 2021
2785
Кирил Добрев иска референдум в БСП за бъдещата коалиция

Основният опонент на соцлидерката Корнелия Нинова във вътрешнопартиен план Кирил Добрев обяви кампания за референдум в левицата за бъдещата коалиция. Според него най-важният въпрос до членовете на БСП би бил с кого да управлява тя след парламентарния вот на 4 април.

"По време на кампанията за председател на БСП, имаше такъв въпрос, отправен към мен от Младежкото обединение на София област. Още тогава (30 август) казах, че ако спечелим изборите, ще трябва да направим допитване до членовете с кого искат да управляваме България. Тогава уточних, че за да си добър в коалициите, трябва да имаш две качества - да уважаваш партньора си, но и да имаш характер да отстояваш своите принципи", уточни Добрев. 

А днес добавя, че за да се доверят хората на червените, трябвало да дадат гаранция пред обществото, че партията е готова за стабилно управление, "със стабилни политически партньори", а това можело да се случи само, ако въпросното управление е гарантирано от президента Румен Радев, с което даде ясна заявка за подкрепа за втори мандат на държавния глава. 

"Един вътрешнопартиен референдум с двата най-важни въпроса би бил изключително полезен и мобилизиращ за нашите членове и симпатизанти - въпросите с кого да управляваме и подкрепяме ли за втори мандат президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова. Това би дало и увереност на ръководството на партията, че се движи в тази посока, която искат редовите й членове", смята Добрев.