Кирил Добрев: Коалиция с ГЕРБ?! Никога!

Политика
14:11 - 06 Юли 2020
4753
Кирил Добрев: Коалиция с ГЕРБ?! Никога!

"Лъжа е, че някой в редиците на БСП иска да бъдем с ГЕРБ. В Шумен водехме жестока битка, някои загубиха работата си, на други уволниха децата им. И ще ги прегърнем? Никога. И дума не може да става за коалиция с ГЕРБ”. Това каза по време на партийната конференция на БСП в Шумен зам.-председателят на партията Кирил Добрев.

"Обществото иска смели хора, лидери които да поведат народа - не да обясняват кой им е виновен, а да излезнат и кажат - ние живеем в държава, в която мафията управлява”, допълни той.

Според Добрев корупцията и бедността са двете страни на една и съща монета. “Само обединена и силна левица може да разсече този възел. Нужна ни е смелост и битка срещу ГЕРБ, в която да излезем с лицата си.

Истинският и силен лидер е този, който не казва просто “напред", а "Всички след мен!", подчерта Добрев. Той изрази своите опасения, че докато държавата се тресе от скандали, от записи и снимки на премиера, чекмеджета с пари, лидера на БСП - мълчи. "Вместо това ние се занимаваме с наши си, вътрешнопартийни теми и хватки. Така може да се печелят вътрешнопартийни апаратни битки, но така не се печели доверието на обществото”, беше категоричен зам.-председателят на БСП.

Добрев поздрави Веселин Пенчев, който беше избран за председател на организацията в Шумен за втори мандат. "Успехът на големия лидер се крие в изкуството да използва капацитета на всеки един от екипа и се надявам Веско да бъде такъв”, коментира Добрев.

Той не пропусна да направи и кратък анализ на местните избори в Шумен, които за БСП бяха изключително динамични и левицата загуби само със 77 гласа. "Няма да забравя и секциите, в които БСП имаше по-малко гласове на втори тур, в сравнение с първия. Това значи, че някой е гласувал за нас и после не е повторил", коментира Добрев и обясни, че вече е време левицата да се готви за предстоящите парламентарни избори.