Кирил Добрев: Мая е подходящият кандидат за БСП

Новини
11:46 - 16 Август 2019
3034
Кирил Добрев: Мая е подходящият кандидат за БСП

Зам.-лидерът на БСП Кирил Добрев обяви омбудсмана Мая Манолова за топ кандидат на левицата за кмет на София. Според него няма смисъл червените да изпадат в дребнавости и да се мъчат да търсят друго име, щом нейното среща толкова широко подкрепление."Надявам се, ако тя реши да се кандидатира, да постъпи като президента Румен Радев и да последва неговия опит. Едно е сигурно - само БСП има вроден инстинкт да поставя тяснопартийните си интереси на втори план. Ако нещо е добро за България, какъвто беше изборът на Румен Радев, ако нещо е добро за София - казвам личното си мнение, както е с Мая Манолова, то БСП няма проблем да го подкрепи", каза Добрев в интервю за "24 часа". 

Заместникът на Корнелия Нинова потвърди и новината на Lupa.bg от четвъртък, че се готви коалиция с АБВ. Както медията ни първа писа, на места вече са започнали преговори с формацията на Георги Първанов и Румен Петков за общо явяване на изборите на 27 октомври.

"АБВ отдавна не е тема табу в БСП. Ако колегите по места виждат партньори в тях, със сигурност ние от “Позитано” няма да пречим. Знам, че на много места в страната има нагласа за съвместно участие. Вярвам, че добрите партньорства са тези, които се раждат в името на кауза, а не просто за разпределяне на места в общинския съвет. По този принцип съветвам и колегите по места, но на тези избори те са на ход. С каквото можем, ще ги подкрепим. Нашата основна задача като ръководство е да катализираме процеса на обединение вляво, но дълбоко вярвам, че той е възможен само от долу на горе", убеден е Добрев. 

Той призна и че ръководството на БСП е допуснало грешка в кампанията за европейските избори с отстраняването на редица от старите евродепутати от битката. "Но явно да критикуваш е по-лесно, отколкото да станеш и да си тръгнеш", добави заместникът на Нинова. 

И коментира бъдещата партия на шоумена Слави Трифнов: "Той не е заплаха, той е предупреждение към всички партии, че няма как да се продължава с този стил, граден или по-скоро деградирал за последните 20-30 години. БСП започна своята промяна, да му мислят тези, които в последните години се възприемат като вечни", предупреди той.